jammr Forum

Home of the jammr Community

  • You are not logged in.

#1 Jan. 16, 2019 03:41:01

DrumHazard
Registered: 2019-01-16
Posts: 1
Reputation: +  0  -
Profile   Send e-mail  

Aero Drums

Hello,

I'm not sure if this has been asked, but I am wondering if it is at all possible to play aero drums through jammr software. I have aero drums up and running fine but I can't seem to figure out a way to have connect with jammr software via audio input.

Any help would be greatly appreciated

Offline

#2 Jan. 17, 2019 09:51:18

stefanha
Registered: 2012-11-11
Posts: 1022
Reputation: +  9  -
Profile   Send e-mail  

Aero Drums

Hi DrumHazard,
There are two ways to use AeroDrums:
1. Audio - AeroDrums software + virtual audio cable software
2. MIDI - AeroDrums + drum VST plugin inside jammr

The AeroDrums user manual has information on how to set up MIDI:
https://aerodrums.com/manual/#midi

The audio approach means that jammr will hear the sounds produced by the AeroDrums software. The MIDI approach means you can pick any available drum VST instrument that works inside jammr and you won't use AeroDrums to produce the sound of the drum.

Both of these approaches are a little technical to set up because they require additional software to connect AeroDrums to jammr. The easiest way to get started is with the audio approach: try virtual audio cable software (like VB-CABLE on Windows or SoundFlower on macOS) and connect the AeroDrums output to the jammr input.

Offline

Board footer

Moderator control

Powered by DjangoBB

Lo-Fi Version